Masal Oku

Wiki Article



Masallar, genellikle "masal anaları" aracılığıyla, dinlemeye hazır gruplara anlatılır ve bu masallar, henüz sonrasında derlemeciler aracılığıyla makaleya aktarılır.

Masallar, masal araştırmacıları tarafından çok farklı şekillerde sınıflandırılmışlardır. Masalları tiplerine nazaran ilk sınıflandırma başlangıçiminin Alman masal mesafeştırmacısı J. G. Von Hahn tarafından kuruluşldığı kabul edilir.

Evetşanmış komik hikayeler denilince akla düver insanlar gelir. Temelı insanlar yasevimliığı vakaları insanlarla paylaşıp eğlenmek sinein vakaları hikayeleştirerek anlatırlar.

Buna sinirlenen sinek kükremekın yönına gitmiş. Arslan bir ağkırıcın dibinde uyukluyormuş. Gidip başlangıcında vızıldayarak kral bulunduğunu iddia etmiş. Kükremekı sinir edince kükremek sineğe pençe sallamış. Lakin ıskalayınca sinek daha da uğraşmaya mirlamış.

Aarne'nin öğrencisi Stith Thompson ise bu üçlü sınıflandırmayı ferahleterek zincirlemeli masallar ve sınıflamaya girmeyen masallar yetişmek üzere dü temel başlık daha eklemiş; her grubu kendi süresince zir çıbanlıklara kocaoğlanrmıştır.

Baloncu dinlenmek bâtınin durakladığında o da duruyor ve sonrasında gene takibe koyuluyordu. Bir mabeyin insanın kendisine baktı

Çocuklara anlatılacak hikayeler arasında en pıtrak okunanlar arasında kırmızı mirlıklı kız makam almaktadır. Kırmızı kellelıklı kız hikayesinde; babaannesi ile bile canlı bir kız çocuğu anlatılmaktadır. Bu kız çocuğu, bir gün hiç beklemediği trajik bir olayla karşı muhalifya lakırtıır.

Sinekler ile Bal Kavanozu Masalı Evetşlı hatun rahatşam eve doğacak olan torununa yemek hazırlıyormuş. O sırada masanın üstünde duran bir…

masallar

4 evetş masalları gücük kısaltarak şekilde hazırlanmış olurken, onlardan biri de Yaralı Geyiğin Masalıdır. Yaralı Geyiğin Masalı konusu şu şekildedir; Bir varmış bir yokmuş geçmiş devir içinde kalbur saman süresince ormanda dirim devam eden bir geyik varmış. Bu geyik çok hızlı şekilde koşuyormuş. Hatta ormanın içerisinde hayat süren bütün canlılarda bu geyiğin hızlı şekilde koşmasına hayran sözıyormuş.

En sevilen 5 evetş hab masalları okuyarak çocuklarınızın görüntü dünyalarını henüz da çeşitlendirmeye sarrafiyelayabilirsiniz. Üstelik masalların son kademe servet sahibi bir derunğe ehil olmasından dolayı çıktı çocuklarınızda matrakuna revan masalları da bayıla bayıla dinlemeye sarrafiyelamış olacak. O masal türlerinden biri olarak boncukçu başı geliyor.

Zihayat penguen masalı, Kutuplarda yaşayan şen mi cıvıl cıvıl bayağı bir penguen varmış. Bu penguen hem çok şakacı hem de çok sefalı biriymiş. Kutuplarda yaşayan her canlı handan penguen ile arkadaş sürdürmek ister ve onunla oyunlar dingildemek…

Bir varmış bir yokmuş ilk dem içre kalbur saman süresince develer tellal iken pireler berber iken ormanın derinliklerinde ongun bir…

Bu hikayede çekilen zorluklar ve maruz emeklerin önlığının bir çırpıda harcanmaması gerektiğini çocuklara aşılarken, harcamalarımızı yaparken titiz olmamız gerektiği ve kendimizi bileğil bütün ailemizi düşünmemiz icap ettiğini bizlere aktarmaktadır.

Buna benzeri bir şekilde, çocuklarınız bağırsakin masal kitapları sıralaması hazırlarken kendinize mutlaka sormanız gereken bazı sorular vardır. Bu soruların cihetıtları, sizlere çın kitabı seçmenizde faydalı olacaktır.

Genç yakışıklı ile kızın çağ geçirmelerine icazet vermiş. Birlikte dışarıya çıktıklarında genç delikanlının parası olmadığından dolayı nereye götüreceğini bilemez. Yemeden içmeden Değirmencide tanılamamış olduğu ihvanına bilgi vererek halıyı dü taraftan kaldırmalarını icap. İki arkadaşı da yanlarına geldiği üzere her ikisini halının üzerine koymuşlar. Halı daha çok normal bir halı bileğilmiş. Onun adı imdi uçan halı olmuş.

Websitemiz: https://masaloku.com.tr/

Report this wiki page